Forum

Teme iz struke

Stranica: 1 Na kraj Reply
Autor Tema: inženjer gradilišta 3210 pregleda

    p.z.elektro7458
    p.z.elektro7458

    Do mene je došla neprovjerena informacija da inženjeri gradilišta za vođenje radova na solarnim sustavima moraju proći dodatnu obuku.

    elektro143
    elektro143

    Da, točno je.Moraju biti certificirani.

    zeljko.katana233
    zeljko.katana233

    Poštovani,

    Ako je moguće, molim informaciju kojim propisom je određeno da inženjeri gradilišta za vođenje radova na soilarnim sustavima moraju biti cretificirani?

    Pojašnjenje

    U postupcima nabave za izvođenje vođenje radova na soilarnim sustavima, u Dokumentaciji o nadmetanju, za inženjera gradilišta mora se propisati određena stručna sposobnost kojoj mora udovoljavati stručna osoba koju ponuditelj nominira u svojoj ponudi za obavljanje poslova inženjera gradilišta. Također, moraju se navesti dokumenti kojima se to dokazuje..

    Naprijed navedeno je važno iz razloga da se ne dogodilo da se traže i uvode nezakonti uvjeti i dokazi te na taj način nehotice omogući sužavanje tržišnog nadmetanja i diskriminaciju pojedini inženjera koji ne posjeduju navedeni certifikat, a eventualno bi mogli obavljati te poslove. Ukoliko to naručitelj ne odredi na jasan i nedvosmislen način, rizikuje žalbu i dovodi u pitanje realizaciju projekta.

    Uz pozdrave, s poštovanjem,

    Željko Katana

    zeljko.katana233
    zeljko.katana233

    Poštovani,

    Ako je moguće, molim informaciju kojim propisom je određeno da inženjeri gradilišta za vođenje radova na soilarnim sustavima moraju biti cretificirani? Tko je ovlašten za izdavanje certifikata? Unaprijed zahvaljujem, Lp!

    elektro143
    elektro143

    pogledajte

    PRAVILNIK O UVJETIMA I MJERILIMA ZA UTVRIVANJE SUSTAVA KVALITETE USLUGA I RADOVA ZA CERTIFICIRANJE INSTALATERA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE – FOTONAPONSKIH SUSTAVA NN56/15


Postavi odgovor na temu:

Ne možete uređivati postove ili postavljati nove postove na ovu temu: Morate biti ulogirani za korištenje foruma.