Vijesti / Aktualnosti

Arhiva vijesti 2022.

Webinar 01.12.2022. – Cyber sigurnost u industriji te primjena NIS2 direktive, Podatkovni centri i UPS sustavi besprekidnog napajanja – primjena, rješenja i alati

U četvrtak, 01.12.2022. g. od 12:00 do 14:00 sati možete pogledati webinar na temu Cyber sigurnost u industriji te primjena NIS2 direktive, Podatkovni centri i UPS sustavi besprekidnog napajanja – primjena, rješenja i alati. Predavanja će održati g. Marko Gulan, mag.ing.comp. i g. Dario Petrlić, dipl.ing.stroj, a sudjelovanjem na webinaru ostvarujete pravo na 1 školski sat iz stručnog područja i 1 školski sat iz tehničke regulative. Prijave za webinar počinju 22.11.2022. od 12:00 sati i traju do 01.12.2022. do 14:00 sati ( nakon navedenog termina nema mogućnosti prijave za webinar). Sudjelovanje na webinaru je bez kotizacije, a prijaviti se možete na linku https://prijava.hkie.hr/.

 

Teme webinara:

 

Dok se NIS (1) direktiva odnosila samo i isključivo na kritičnu i ključnu infrastrukturu, revizija direktive NIS2 zahvaća gotovo pa sve grane gospodarstva. Otpornost industrije na kibernetičke napade jedan je od faktora stabilnosti gospodarstva.

Što nam donosi NIS2 direktiva i koje su ključne promjene u odnosu na NIS (1) direktivu, te koje su mjere koje moramo poduzeti kako bi industrija bila otporna na kibernetičke napade.

 

UPS inovacije: maksimalna zaštita i maksimalna učinkovitost. Primjena rješenja sa aspekta sigurnosnog napajanja u zgradarstvu, server salama pa sve do data centara. Konfiguracija Schneider Electric rješenja primjenom cloud alata.

 

Upute za prijavu sudjelovanja na webinaru:

Ukoliko se niste registrirali u sustav  na linku https://prijava.hkie.hr/  prvo morate kreirati korisnički račun, na e- mail adresu koja je upisana u formi stići će sigurnosni mail za potvrdu vaše registracije i nakon toga možete ostvariti prijavu za webinar putem online prijave na linku https://prijava.hkie.hr/.

Ukoliko ste već izvršili registraciju u sustav potrebno je samo ispuniti online prijavu na linku https://prijava.hkie.hr/. U navedenom terminu početka održavanja webinara na linku https://prijava.hkie.hr/ pratite webinar.

Sudjelovanje na webinaru i ostvarivanje prava na školske sate priznaje se svim sudionicima koji su webinar pokrenuli u navedenom terminu održavanja istoga.

Sve vijesti