Trajno stručno usavršavanje

Seminari - najava

Webinar – Napredni sustavi mjerenja i automatizacije u zgradama – od arhitekture sustava i opreme do programskih rješenja za analizu prikupljenih podataka

Hrvatska komora inženjera elektrotehnike i Schneider Electric d.o.o. organiziraju u srijede, 26.05.2021. g. od 12:00 do 14:15 sati webinar na temu „Napredni sustavi mjerenja i automatizacije u zgradama – od arhitekture sustava i opreme do programskih rješenja za analizu prikupljenih podataka“. Predavanje će održati g. Hrvoje Čunko, dipl.ing.el., g. Ivan Kos, mag.ing.eit. i g. Branimir Novko, mag.ing.eit., a sudjelovanjem na webinaru ostvarujete pravo na 3 sata iz stručnog područja. Prijave za webinar počinju 19.05.2021. od 13:00 sati i traju do 26.05.2021. do 11:00 sati ( nakon navedenog termina nema mogućnosti prijave za webinar). Sudjelovanje na webinaru je bez kotizacije, a prijaviti se možete na linku https://prijava.hkie.hr/. Sudjelovanje na webinaru i ostvarivanje prava na školske sate priznaje se svim sudionicima koji su webinar pokrenuli u navedenom terminu održavanja istoga.

Na predavanju će se obraditi sljedeće teme:

- EcoStruxure™ Power, sustavi mjerenja i upravljanja distribucijom el. energije,

- EcoStruxure™ Building, sustavi automatizacije i upravljanja u zgradarstvu.

Sažetak: Dva su trenda koja redefiniraju kako dizajniramo, gradimo, izvodimo i održavamo nove ili postojeće zgrade. Prvi trend je digitalizacija. Uz Internet stvari (IoT), Big Data te umjetnu inteligenciju (UI) možemo u potpunosti digitalizirati i povezati sve sustave unutar zgrade te dobiti točne i pravovremene informacije potrebne za optimalno upravljanje istom. Drugi trend je korištenje  obnovljivih izvora u proizvodnji električne energije. U budućnosti će se sve više primjenjivati sustavima koji koriste električnu energiju nauštrb sustavima koji primjenjuju tehnologije s izgaranjem Napredno upravljiva, međusobno povezana električna infrastruktura osmišljena za proizvodnju, skladištenje, distribuciju i dijeljenje energije, osigurava maksimalnom učinkovitost uz ekološku i ekonomsku održivost, istodobno osiguravajući komfor, sigurno i zdravo okruženje korisnicima. U predavanju ćemo pokriti teme vezane uz sustave mjerenja te sustave automatizacije u zgradarstvu s naglaskom na njihovoj zajedničkoj integraciji. Navest ćemo osnovne prednosti i razloge primjene tih sustava , opisati njihovu arhitekturu, te prikazati primjere i rješenja, od opreme u polju do programskih paketa za analizu prikupljenih podataka.

Upute za prijavu sudjelovanja na webinaru:

Ukoliko se niste registrirali u sustav  na linku https://prijava.hkie.hr/  prvo morate kreirati korisnički račun, na e- mail adresu koja je upisana u formi stići će sigurnosni mail za potvrdu vaše registracije i nakon toga možete ostvariti prijavu za webinar putem online prijave na linku https://prijava.hkie.hr/.

Ukoliko ste već izvršili registraciju u sustav potrebno je samo ispuniti online prijavu na linku https://prijava.hkie.hr/. U navedenom terminu početka održavanja webinara na linku https://prijava.hkie.hr/ pratite webinar.

Sve vijesti