Vijesti / Aktualnosti
Izvještaj sa održanih jubilarnih 10. Dana inženjera elektrotehnike
Subota, 7. Listopad 2017.

Nakon uspješno organiziranih 9. DIE u Puli bili smo iznimno zadovoljni pa smo i ove godine jubilarne 10. Dane inženjera elektrotehnike organizirali na istom mjestu. Ovogodišnje DIE smo malo drugačije koncipirali te smo dali veći značaj zajedničkom druženju sudionika i izlagača – naših renomiranih elektrotehničkih tvrtki iz zemlje i inozemstva, dakako ne na štetu stručnog dijela skupa. Predavanja smo organizirali u dopodnevnim satima, a popodnevno vrijeme bilo je predviđeno za okrugle stolove i zajednička druženja. Sve pristigle i odabrane radove prikazali smo u Zborniku radova, a oni autori koji nisu imali predavanje imali su priliku prezentirati svoje radove na poster sekciji. Također smo skup po prvi puta otvorili našim mladim potencijalnim budućim članovima – studentima elektrotehnike sa sva četiri naša elektrotehnička fakulteta, tako da je osam nadarenih studenata imalo prilike prikazati svoje radove u okviru poster sekcije. Prvi dan kongresa organizirali smo panel diskusiju o poziciji elektrotehničke struke i HKIE u svjetlu novih zakonskih promjena na kojoj je, uz naše članove, aktivno sudjelovao i pomoćnik ministra iz MGIPU dr.sc Milan Rezo. Tema drugog okruglog stola bila je primjena BIM tehnologije i izazovi elektrotehničke struke u tom novom projektnom okruženju. Za naše međunarodne goste organizirali smo stručni obilazak znamenitosti Pule, a za naše dugogodišnje izlagače zajednički domjenak i druženje te smo im se tako na jedan skroman način zahvalili za vjerno praćenje našeg skupa svih ovih godina. Organiziran je dakako i naš tradicionalni domjenak svih sudionika u četvrtak navečer te svečana večeru u petak. Pred kraj skupa organiziran je i uspješan sastanak Međunarodnog odbora sa svim našim međunarodnim gostima te dogovorena daljnja uspješna međukomorska suradnja. Završetak 10. DIE prošao je u posjetu sudionika uspješnoj tvrtci Infobip u Vodnjanu, obilaskom Rovinja i zajedničkim ručkom u pravoj istarskoj stanciji Buršić u Vodnjanu u subotu. Osim priznanja domaće stručne javnosti našem skupu, svih ovih godina iznimno pozitivne ocjene stižu i iz sličnih strukovnih udruga u okruženju, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije koji su uvijek naši dragi gosti i predavači, te naša iskustva prenosimo i njihovim strukovnim komorama koje se pripremaju slične međunarodne skupove organizirati i za njihove inženjere.

Ove godine na skupu smo imali veliku delegaciju kolegica i kolega iz Crne Gore koji se spremaju organizirati svoj prvi skup elektroinženjera u Crnoj Gori te smo s njima rado podijelili naša desetogodišnja iskustva.

U nekoliko posljednjih godina vidljiv je lagani porast sudionika, tako da je na jubilarnim 10. DIE bilo prisutno 390 naših kolega. S predavačima i našim međunarodnim i domaćim gostima bilo nas je preko 450 što potvrđuje da je naš skup najposjećeniji skup elektrotehničke struke u zemlji ali i bližem međunarodnom okruženju.

10.DIE bili su ove godine iznimno medijski popraćeni i prije početka skupa ali i tijekom događanja u Puli. Dobili smo medijski prostor na HRT-u „Dobro jutro Hrvatska“, u radijskim emisijama, press konferencijama i u elektronskim medijima gdje smo iskoristili priliku za najavu našeg stručnog skupa ali i za artikuliranje pozicije elektrotehničke struke u društvu.

Na svečanosti otvorenja u četvrtak 5. listopada, skup su pozdravili : Ratko Vujović, – predsjednik Skupštine SKIE Crne Gore; Ivan Iveta – Inženjerska zbornica Slovenije; Vladko Todorovski – predsjednik ovlaštenih inženjera elektrotehnike Makedonije; Davor Mišković – dekan Politehnike Pula; Zdenko Tonković – Hrvatski odbor CIRED-a; dr.sc. Božidar Filipović Grčić – glavni tajnik Hrvatskog odbora CIGRE; Izv.prof.dr.sc. Neven Bulić – pomoćnik dekanice – Tehnički fakultet Rijeka, izv.prof.dr.sc. Marko Delimar, prodekan za nastavu – Elektrotehnički fakultet Zagreb; prof.dr. Drago Žagar – dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek; Igor Božićević, ravnatelj Hrvatskog zavoda za norme; Jasna Tucak – glavna tajnica Hrvatske komore arhitekata; mr.sc. Luka Čarapović, – predsjednik Hrvatske komore inženjera strojarstva; Robert Cvek – zamjenik gradonačelnika Pule te Fabrizio Radin, zamjenik župana Istarske županije i dakako predsjednik HKIE Željko Matić, dipl.ing.el.

Galerija:
OSTALE VIJESTI
Delegacija HKIE na Prvim danima elektro inženjera Crne Gore
Srijeda, 18. Listopad 2017.

Na poziv Inženjerske komore Crne Gore naša delegacija u sastavu Željko Matić – predsjednik HKIE i mr. sc. Boris Ožanić – predsjednik Područnog odbora Rijeka boravili su od 12. do 14. listopada 2017. na stručnom skupu 1. Dani elektro inženjera IK Crne Gore koje je organizirala strukovna komora elektro inženjera.

Međunarodna suradnja na 10. Danima inženjera elektrotehnike u Puli 2017.
Subota, 7. Listopad 2017.

U sklopu 10. Dana inženjera elektrotehnike koji su održani u Puli od 5. do 7. listopada 2017. u organizaciji Povjerenstva za međunarodnu suradnju HKIE održan je i sastanak s predstavnicima inženjerskih komora susjednih zemalja. Skupu su prisustvovali gosti iz Crne Gore, Makedonije i Slovenije.

Izvješće o radu Upravnog odbora HKIE i Područnih odbora HKIE
Ponedjeljak, 11. Rujan 2017.

Tijekom lipnja i srpnja 2017. godine održani su slijedeći sastanci:

  • dana 27.07.2017. u Kaštel Kambelovcu je održan sastanak Vijeća PO Split
Akreditacija za obavljanje poslova djelatnosti ispitivanja i/ili prethodnih istraživanja
Ponedjeljak, 11. Rujan 2017.

Hrvatska komora inženjera elektrotehnike je u prvoj polovici ove godine u više navrata davala stručna mišljenja, te održavala sastanke s predstavnicima Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Hrvatskom akreditacijskom agencijom i Hrvatskom udrugom poslodavaca vezano za problematiku akreditacije za obavljanje poslova djelatnosti ispitivanja i/ili prethodnih istraživanja.

Izvješće sa sastanka održanog u MGIPU
Ponedjeljak, 4. Rujan 2017.

Na poziv iz Kabineta ministra Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja (MGIPU) dana 23.08.2017. godine održan je sastanak predstavnika hrvatskih strukovnih komora (HKA, HKIG, HKIE i HKOIG) i predstavnika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 ...
Korisničko ime:
Lozinka:

Zapamti moju prijavu

Zaboravili ste lozinku?
Osobni podaci:
  • Broj logiranja na Moj HKIE:
Promjena lozinke

Kalendar događanja i najava

Anketa nije aktivna, pogledajte arhivu završenih anketa